​Cele mai importante avantaje ale utilizarii clorului pentru dezinfectarea suprafetelor

18/09/2019

Cele mai importante avantaje ale utilizarii clorului pentru dezinfectarea suprafetelor
Dezinfectarea suprafetelor din jurul tau este o actiune foarte importanta, atat pentru tine, cat si pentru cei dragi. Pentru a te putea bucura de un mediu curat si sanatos, trebuie sa indepartezi in permanenta bacteriile si microbii care iti sunt adusi in casa de vant atunci cand deschizi geamurile sau cand vii de afara, unde ai calcat pe un trotuar plin de bacterii. Recomandat este sa folosesti produse cu clor, un produs care exista de foarte multa vreme si care este baza unei dezinfectari de calitate. Dupa ce aplici clor pe suprafetele pe care le doresti curatate, poti sta linistit, pentru ca sigur nu mai ai microbi in apropiere.
Cum sa folosesti in mod corect clorul?
Fiind un element chimic foarte puternic, folosit deseori in industrie, clorul este introdus in produsele de curatenie datorita modului in care te poate ajuta sa dezinfectezi diferite tipuri de zone din caminul tau. Atunci cand clorul este tinut la temperatura camerei, el este foarte toxic, atat pentru tine, cat om, cat si pentru animale. De aceea, asigura-te ca pastrezi intotdeauna produsele de curatenie intr-un loc ferit de soare, preferabil racoros.
Pentru a te bucura de o curatenie eficienta, cel mai bine este sa diluezi intotdeauna clorul cu alte substante, pentru a-i reduce din putere.
Testeaza si asigura-te ca poti folosi clor
Daca nu ai mai folosit pana acum clor pentru dezinfectare, ideal este sa il testezi intai. Aplica o cantitate foarte mica de lichid pe suprafata pe care doresti sa o cureti si daca aceasta isi pastreaza culoarea, poti continua.
Efect puternic, de lunga durata
Un avantaj foarte important de care ai parte atunci cand folosesti clor pentru dezinfectare este ca acesta iti ofera rezultate excelente, pe termen lung. Niciun alt produs de curatenie nu iti poate oferi rezultatele de care ai parte dupa ce speli cu clor.
Clorul poate fi folosit pentru o gama larga de suprafete
Un alt beneficiu semnificativ de care te poti bucura atunci cand cumperi clor este ca il poti folosi pentru foarte multe tipuri de suprafete. De exemplu, combina o treime clor cu 2 treimi apa pentru a spala gresia sau faianta ori pentru a sterge frigiderul. In acest fel te asiguri ca elimini toate mirosurile nedorite. Foarte important este ca, dupa ce speli cu clor, sa te asiguri ca vei clati toate suprafetele cu cel putin 2 randuri de apa curata!
Exemple de produse pe care trebuie sa le ai acasa
Dezinfectant Suprafete Klintensiv
Daca nu stii inca ce produse sa folosesti acasa, pentru a dezinfecta diverse suprafete, acest produs este o varianta potrivita pentru tine. Dezinfectantul nu contine alcool si nici aldehid, are un spectru foarte larg de actiune si poate fi folosit foarte usor, datorita faptului ca este prevazut cu o pompita de pulverizare. Ca metoda de utilizare, trebuie sa iei in calcul faptul ca acest produs trebuie pulverizat direct pe zona pe care vrei sa o igienizezi, iar apoi substanta trebuie distribuita uniform. Lasa dezinfectantul sa actioneze timp de 5 minute. La final nu trebuie nici macar sa clatesti, pentru ca produsul a fost realizat astfel incat sa fie sigur pentru tine.
Servetele dezinfectante Klintensiv
Eficiente si practice, servetelele Klintensiv reprezinta o solutie foarte buna, la care poti apela atunci cand vrei sa dezinfectezi suprafete relativ mici. Servetelele nu contin alcool, sunt usor de scos din ambalaj, iar dupa utilizare le poti arunca, pur si simplu, la gunoi. La final nu trebuie sa clatesti suprafetele igienizate.
Dezinfectant concentrat de nivel inalt DESOGEN, 1L
Realizat pe baza unei formule moderne, acest dezinfectant concentrat iti este de ajutor atunci cand vrei sa igienizezi diferite suprafete. Tot ce trebuie sa faci este diluezi 5 mililitri de produs intr-un litru de apa calduta si apoi sa stergi suprafetele care te intereseaza. De preferat este sa folosesti o sticluta cu pompita.
Acorda intotdeauna o atentie deosebita curateniei, pentru ca acasa este locul in care trebuie sa te intorci intotdeauna cu drag. Fa-ti timp sa igienizezi corespunzator suprafetele importante din casa. In rest, poti folosi produse care nu contin clor. In plus, protejeaza-ti mainile in timp ce faci curat: poarta manusi de unica folosinta din latex sau nitril!