​Ghid de achizitie lavete pentru industria alimentara

21/11/2019

Ghid de achizitie lavete pentru industria alimentara
Bucatariile sunt pline de numeroase instrumente si aparate, care ne ajuta sa facem totul, de la gatit pana la curatarea vaselor. Unele dintre aceste produse si importanta lor sunt mai evidente decat altele, dar aproape intotdeauna lavetele pentru industria alimentara sunt unele dintre cele mai trecute cu vederea consumabile dintr-o bucatarie profesionala si nu numai.
Lavetele au nenumarate utilizari si pot fi chiar clasificate ca instrumente de baza intr-o bucatarie. S-ar putea sa sune un pic ciudat, dar oricine are un nivel de cunostinte cel putin decent al utilizarii lavetelor de bucatarie poate gasi modalitati nenumarate de a le folosi.
Probabil ca ati auzit ca exista mai multe tipuri de lavete de bucatarie la care au multe nume diferite. Acestea toate sunt din punct de vedere tehnic prosoape de bucatarie, deoarece sunt utilizate in bucatarie, dar unele se refera intr-adevar doar la anumite utilizari.
Inainte de a intra mai adanc in subiectul lavete de bucatarie, numeroasele lor folosinte si tipuri, este mai bine sa explicam mai intai care sunt acestea.

Ce sunt lavetele de bucatarie?
Lavetele pentru industria alimentara sunt, prin definitie, prosoape pe care le folosim in bucatarie. Ar parea destul de simplu, dar este vorba de ceva mai mult. Aceste lavete sunt destinate sa fie utilizate in toata bucataria si in orice numar de scenarii, facandu-le unul dintre cele mai versatile si mai utile articole care le poate detine o bucatarie.
Lavetele pentru industria alimentara sunt, in general, mai dure decat un prosop de baie obisnuit. De exemplu, orice tip de lavete din bumbac sunt capabile sa absoarba apa, dar sunt de asemenea folosite pentru a sterge urmele lasate de varsarea de lichide, pentru a curata blaturile de taiat, pentru a lasa vasele uscate, pentru stergerea mainilor si chiar pentru a tine mancarurile si vasele fierbinti.
Bumbacul este un material care determina ca lavetele sa fie suficient de moi pentru a absorbi, dar si suficient de rezistente pentru a ramane intregi dupa utilizari si spalari repetate. De obicei sunt destul de groase si tivite la margini, fapt care le ofera mult mai multa durabilitate.
In timp ce lavetele de bucatarie pentru industria alimentara sunt destinate unor utilizari destul de dure, acestea pot fi adesea si niste consumabile foarte dragute. Si cum este nevoie de ele si acasa, lavetele de bucatarie vin intr-o varietate de culori si texturi, ceea ce le face usor de potrivit pentru a se asorta mai bine cu decorul caselor noastre. Unele sunt in culori tari, in timp ce altele sunt albe cu accente, imprimeuri si dungi diferite.
Este un fapt obisnuit ca oamenii sa aiba stocuri de lavete de bucatarie pentru casa lor. Acest lucru le permite sa aiba intotdeauna un set proaspat pregatit atunci cand altele se murdaresc si se pun in masina de spalat sau, pur si simplu, schimba stilurile si culorile in functie de anotimpuri si de optiunile de decor.
Ar trebui sa ai intotdeauna o laveta de bucatarie curata, la indemana de fiecare data cand gatesti sau faci curat. Acest lucru iti va oferi un mod usor de a avea un prosop care este oricand gata sa fie folosit pentru orice, fiind in acelasi timp si igienic.
Lavete pentru vase
Dupa cum sugereaza si numele lor, lavetele de vase sunt folosite pentru spalarea si uscarea vaselor. Acestea sunt deosebit de utile atunci cand scapi de resturile de mancare si doresti sa grabesti procesul de uscare sau sa impiedici formarea petelor de apa.
Lavetele de bucatarie sunt in general foarte absorbante si nu lasa nicio urma de scame. Sunt bune pentru una sau doua sedinte de uscare, dar ar trebui sa fie schimbate in mod constant si pastrate curate – altfel, pur si simplu, vasele se vor murdari din nou.
Lavetele pentru vase sunt adesea tinute separate de alte prosoape de bucatarie si au cea mai limitata utilizare din toate tipurile de lavete de bucatarie.
Ce materiale sunt utilizate pentru lavetele din industria alimentara?
Lavetele pentru bucatarie vin in cateva tipuri diferite, ceea ce inseamna, de asemenea, ca sunt si confectionate din materiale diferite.
Iata cateva dintre cele mai comune.
Bumbac
Bumbacul este cel mai folosit material pentru lavete de bucatarie si este usor de inteles si de ce. Bumbacul este versatil, moale si foarte absorbant atunci cand este folosit corect. Marea majoritate a servetelelor de bucatarie sunt compuse din bumbac, desi cusaturile sau tesaturile pot fi diferite. Prosoapele cu o tesatura mai stransa tind sa fie mai durabile si sa ofere o capacitate de absorbtie mai mare.
In
Acest material se gaseste, de obicei, mult mai des pentru prosoape decorative de bucatarie si creeaza un produs mai subtire. Prosoapele de bucatarie din in sunt de obicei mai bune pentru a fi folosite drept decor pentru imbunatatirea aspectului spatiului.
Daca incerci sa folosesti lavete de bucatarie din in ca prosop principal, vei fi dezamagita atat de puterea de absorbtie, cat si de fragilitatea prosopului. Se pot rupe foarte usor si au un nivel scazut de absorbtie.
Microfibra
Asa cum sugereaza si numele, lavetele de bucatarie din microfibra sunt fabricate din minifibre mici care conlucreaza pentru a ajuta la eliminarea murdariei si a resturilor de alimente de pe diferite suprafete. Aceste prosoape sunt bune pentru curatare, dar tind sa fie mai fragile si mai putin durabile atunci cand vine vorba de utilizarea lor drept un prosop de bucatarie general. De asemenea, ele pot fi mai putin absorbante.